dilluns, 30 de novembre del 2009

El dilluns "al viruji"

Avui és dilluns i com cada dilluns faig...res!




Bé, és a dir: em llevo, em dutxo, esmorzo...i em passo un parell d'hores amb el nas a internet. A veure què coi trobo.




La maleïda crisi...ostres! què dificil és això de trobar feina...i no és perquè no hi hagin oportunitats, sinó que, als joves aquestes ens son vetades. I perquè? Perquè no tenim experiència. Així de fàcil. En moltes ofertes s'hi pot veure "3 años de experiencia" "5 años de experiencia" (si fa 5 anys començava la carrera com qui diu!)


Hi ha alguna cosa que no funciona aquí...

I no es que el(s) centre(s) d'estudis per on he passat no m'enviin coses, no. Però diguem-ne que no son molt llamineres: pràctiques a l'extranger que no et paguen ni la targeta de metro, pràctiques a Barcelona que, a part de no donar-te res de res, et trenquen tota posiblitat de treballar (més que res et parteixen la setmana pel mig)...i quan per fi en trobes alguna i fas l'entrevista...resulta que agafen algú 5-6 anys més gran que tu amb (lògicament) experiència (fantastic per a ells...però medalla pels qui seleccionen!).


Tard o d'hora sortirà alguna cosa, però mentrestant passo els dilluns al fred. Perquè no vegis quin "viruji" que hi fa per aquí...



7 comentaris:

Sergi ha dit...

Bé, alguna avantatge hem de tenir els que sí que tenim experiència, no? S'ha de fer molts sacrificis al principi per poder tenir una feina decent. Jo vaig començar sense cobrar, però encara estava a la carrera, i vivia a casa. Després em van donar una beca, i anys més tard, he aconseguit la feina que tinc per l'experiència obtinguda, i no pel títol que no vaig aconseguir. Has d'acceptar el que hi hagi, cobrant poc i fent-te un lloc. Aniràs pujant amb el temps, però tal i com està muntat avui dia, no es pot aspirar a trobar una gran feina quan comences. No és just, ho sé, però és així.

Toni En Blanc ha dit...

Això de la experiència és una cosa que em pertorba. Si a tots els llocs es demana experiència, qui no en tinga no la podrà adquirir mai! En algun lloc haurà de començar, i trobar eixe lloc és quasi com trobar l'agulla del pallar...

JJMiracle ha dit...

A mi també em sona, tot això. Tothom vol experiència, fins i tot per a feines mal pagades. Si no es té un endoll ben gros, és difícil aspirar a una bona feina des del començament.

Ballarinadeplom ha dit...

xexu: tens tota la raó del món, estic en disposició d'acceptar el que hi hagi, ja he estat en pràctiques una vegada. La crítica vé més aviat que per a les pràctiques (remunerades amb 400e això si) també agafin gent amb una experiència ja més o menys consolidada. L'altre problema es que si no et paguen res, has de treballar per tenir algun raconet (i no sempre es fàcil compaginar-ho)
:s

toni: realment això és un cercle virtuós, en que trencar-lo costa temps i (molt) esforç i (molta) paciència

P-CFAC...: en la mateixa oficina de treball per a joves m'ho van dir, que la primera feina es troba més gràcies als contactes que pels resultats d'una recerca infructuosa

Anònim ha dit...

Els dilluns sigui pel què sigui, són diferents per tots, i tens raó, sense experiència és complicat, però acaba arribant, però ara costa més, és clar... ànims, però pensa que tens unes estones per tu i que això ho enyoraràs si un dia no ho tens igual :)

kweilan ha dit...

Espero que sigui una situació que passi aviat. Ànim!

horabaixa ha dit...

Hola Ballarinadeplom,

Et desitjo aconsegueixis el que busques.

A mi, la 1a. feina que vaig tenir em van dir aixó de l'experiència. Els hi vaig dir que si tothom em deia igual no l'aconseguiria mai. Els hi deuria caure bé, em van agafar.

Bones festes !!!!